Одржани су 12. ЕРП сусрети

Наставили смо традицију па смо се и ове године окупили да се упознамо, дружимо и сазнамо како унапредити пословање применом нових технологија. Угостили смо између 150 и 160 учесника из преко 40 успешних домаћих компанија из Србије и региона. Место одвијања 12. „ЕРП сусрета“ били су Сремски Карловци, град-музеј јединственог шарма, а скуп се одиграо у хотелу „Дунав“. Дивна тераса, јединствен поглед, одлична храна и вино… Али пре свега дивни људи, оно што нас сваке године поново окупља и спаја…

Након коктела добродошлице и поздрава од стране организатора скуп је формално почео предавањем др Оливера Тошковића под називом „Аутостоперски водич кроз мишљење“. Он је говорио о томе шта савремена психологија каже о начину мишљења, закључивања и учења. После кратке паузе уследило је предавање Мирослава Аничина о управљању ризицима приликом реализације пројеката, а затим је Милош Бошњак говорио о томе како повећати продуктивност информационог система. О овој теми ће бити детаљно речи у тексту који ћемо да објавимо у јунском ПЦ Пресс-у. Након паузе за кафу, дружење и размену искустава Јанко Исидоровић из компаније Нелт нас је упознао са појмом „Интернета ствари“ (Internet of Things) и говорио о новим технологијама које ће потпуно променити начин пословања и имати велики утицај на наш свакодневни живот. Последње предавање је одржао Андрија Весковић, директор компаније Дататек, у коме је било реч о управљању ИС, важности подршке и утицају на смањење трошкова пословања.

После формалног дела уследио је ручак, па су се учесници поделили на две групе. Прва је отишла на такмичење у оријентирингу, а друга у организовану шетњу. Стаза за оријентиринг је била нешто краћа него претходне године, али контролне тачке су биле мање уочљиве, па учесници нису имали лак задатак. Када је реч о шетњи, ове године смо имали прилично амбициозне планове. Она је на почетку захтевала више напора, подсећала је на планинарење, али након успона на стражиловски гребен учесници су били награћени прелепим погледом на Нови Сад, Дунав и Сремске Карловце. Ђорђе Балашевић је некада давно спевао стихове:“Гледам Банат, Срем и Бачку с’ Фрушке горе“, а вероватно му је Стражилово послужило као инспирација да би се осетио као „Панонски морнар“. Након повратка у хотел дошла је на ред и свечана вечера уз добру храну, квалитетно вино и тамбураше који су обезбедили добру атмосферу и весеље које је трајало до касно у ноћ.

Други дан скупа, након доручка, кренули смо у организован обилазак Сремских Карловаца у пратњи људи из локалне туристичке организације. Водичи су говорили о историји и значају овог места за наш национални идентитет, а учесници су посетили и ризницу СПЦ и патријаршијски дом. Сви присутни су имали прилике да науче нешто ново али и да, у својој режији, обиђу неколико винарија и пробају Карловачки Бермет, дезертно вино које је заштитни знак овог краја.

Учесници 12. „ЕРП сусрета“ вратили су се из Сремских Карловаца са лепим утисцима. Општа оцена скупа, предавања и осталих активности је одлична. Следи краћи одмор, а затим ангажовање на организацији 13. „ЕРП сусрета“. Добру традицију треба наставити, као и тренд да нас је из године у годину све више. Живели!