Сећање на Миодрага Поповића „Бату“

У недељу 26.05.2019 нас је напустио наш пријатељ, колега и саборац Миодраг Поповић „Бата“. Памтићемо га као невероватно интелигентног и духовитог човека, доброг колегу и великог стручњака. Често се шалио са корисницима и себе је називао „Бата-плата“. И заиста, Бата је умео да се удуби у проблем, испрограмира, истестира и заврши обрачун примања запослених наших клијената на време и у року. У овом тренутку смо сви дубоко погођени и само можемо да додамо да ће нам јако недостајати.

Одржани су 14. ЕРП сусрети

Завршили су се још једни ЕРП сусрети (erpsusreti.rs). Ове године наш домаћин је био хотел „Фонтана“ у Врњачкој Бањи, а од 23. до 25. маја смо се дружили, размењивали искуства и уживали у природним лепотама овог дела Србије. Окупили смо између 150 и 160 учесника из 50 компанија, а удео корисника УПИС решења био је већи него на претходним скуповима, што нас посебно радује. Наредне године ИИБ навршава 30 година постојања, планирамо велико окупљање и надамо се да ће се број присутних попети на 200. Неко би рекао да је ово амбициозан циљ, али када људи једанпут дођу често се враћају, па сматрамо да он није нимало нереалан.

ДАТУМ 2019

Завршио се још један ДАТУМ, а ове године конференција је одржана од 16. до 17. априла у хотелу „Crowne Plaza“. ДАТУМ (ДАни Технолошког УМећа) су конференције стручног и едукативног карактера, у области информационо-комуникационих технологија, на којима учесници могу да се упознају са најновијим решењима из области систем интеграције и дата центара, као и пословних софтвера (ERP, CRM, DMS, BI)…

Срећни празници!

Срећан Божић и Нова 2019. година (ма којим редоследом да их славите)! Добро здравље, мир, љубав, срећу и пуно успеха на пословном плану желе вам руководство и запослени ИИБ-а.

Учешће на конференцији БИЗИТ 2018

Завршена је конференција БИЗИТ 2018 која је одржана 7. и 8. новембра у „Клубу посланика“ у Београду и окупила је преко 500 учесника. Као и претходних година ИИБ је био спонзор, имали смо свој излагачки простор на коме сте могли да нас упознате, да размењујемо искуства и уживате у, како традиција налаже, најбољим чоколадицама на скупу! Одлична организација, занимљиви говорници и, изнад свега, сјајна атмосфера због које се унапред радујемо неким будућим окупљањима у организацији наших партнера из часописа „PC Press“.

Нови успеси српског програмирања

Обавештавамо вас да су успешно искомпајлиране и пуштене у рад две нове ИИБ бебе: Алекса и Сава. После дугог периода тестирања (Ненад и Мирослав обожавају да тестирају код, а ко би им на томе замерио?) компајлирање је прошло без иједне грешке. Било је додуше неколико упозорења од оперативних система („Купи ми Плазму“, „Једу ми се вишње“ и сл.) али пошто су обојица успешни програмери са лакоћом су савладали ове изазове. Следи период корисничке подршке и многе непроспаване ноћи. Интензивна подршка ће трајати најмање годину дана.