УПИС идеје за 2016. годину

Децембар је месец у коме се резимирају утисци из протекле године и праве планови за нову. Са жељом да у новој години сви заједно будемо још успешнији окупили смо наше кориснике како би смо им презентовали постојеће и нове технолошке концепте, разменили идеје и искуства из пословања.

Скуп је почео предавањем Славка Вујновића о новостима које доноси Excel 2016 са освртом на решења пословне интелигенције. Споменили смо су начине лиценцирања Office 2016 решења за пословне кориснике, приказано је неколико нових функционалности са нагласком на новим графиконима и опцији Forecast Sheet. У наставку смо демонстрирали на који начин може да се употреби PowerQuery како би се преузели подаци са Интернета, пречистили, додали у модел података и искористили за прављење PowerPivot извештаја. Укратко су приказане и могућности прављења 3Д мапа.

Милош Бошњак је уз асистенцију Ненада Николића одржао предавање о решењу за пословну интелигенцију УПИС.АПИ. Након увода, где је било реч о концепту складишта података и пословне интелигенције, као и начинима њихове имплементације од стране ИИБ-а, демонстрирано је мноштво извештаја за праћење и контролу трошкова, профитабилности и других кључних индикатора пословања. Том приликом навели смо новости које доноси Excel 2016 модел података, са нагласком на лакшем начину креирања, мењања и проналажења извештајних димензија. На претходним скуповима често смо говорили о решењима за пословну интелигенцију, али ово је било најкомплетније предавање до сада. Ово је последица великог искуства и стечених пословних знања.

После паузе за ручак и освежење, Милош Бошњак и Зоран Лазаревић одржали су предавање о УПИС-у и вези ка решењу за управљање пословним процесима нашег партнера, компаније ДМ Документ Менаџмент. Ово је независно решење које се користи за оркестрирање другим пословним софтверима, а олакшава дизајн, измену и спровођење пословних процедура.

Надамо се да ће у будућности бити прилике да чешће организујемо овакве скупове, посвећене демонстрацији решења из УПИС фамилије производа, дружењу и размени знања и искустава између корисника.