Одржани су 15. ЕРП сусрети

Завршени су још једни ЕРП сусрети, 15. до сада. Ове године окупили смо се, од 25. до 27. маја, у хотелу „Краљеви чардаци“ на Копаонику. Скупу је присуствовало око 160 клијената, запослених, партнера и чланова породице. И ове године трудили смо се да будемо добри домаћини, а општи утисак је да смо у томе успели и сви већ једва чекамо неко наредно окупљање…

Скуп је почео 25. маја, након вечере. Након свечаног отварања, Мирко Смолић и Милош Бошњак су укратко изнели наша искуства у вези са применом еФактура. Пошто је ово и даље јако актуелна тема испраћена је с великом пажњом свих присутних. Након кратке паузе, уследио је ИИБ квиз. Учесници су показали велико знање, али је на крају ипак пресудила вештина „боћања“, што је донело превагу у иначе изједначеном такмичењу.

Другога дана, 26. маја, започели смо предавањем нашег угледног госта др Миодрага Зеца. У предавању које се звало „До социјализма и натраг“ он нам је укратко описао недостатке претходног система, осврнуо се на пропуштене шансе, али и истакао шта треба да учинимо да нам буде боље. Затим су Мирко Смолић и Ненад Николић одржали предавање о УПИС решењу пословне интелигенције УПИС.АПИ, а затим су уследиле „УПИС цртице“ као кратак осврт на неколико постојећих и нових УПИС функционалности. Након паузе за кафу, уследило је предавање о решењу за праћење и управљање производњом у реалном времену УПИС.МЕС, а одржали су га Небојша Остојић и Милош Бошњак. Затим смо одгледали снимак предавања са конференције БИЗИТ 2016 нашег драгог колеге Срђана Ђорђевића, који је преминуо и прерано нас напустио пре неколико месеци. Срђан је тада говорио о односу консултаната и корисника, те је истакао добре примере како да се унапреди комуникација међу њима. На крају овог блока Милош Бошњак и Александар Магероски одржали су предавање о новој апликацији за кадровску евиденцију која олакшава унос захтева за годишње одморе и дневних карнета. Након ручка, Милош Бошњак и Мирослав Каличанин упознали су нас са новом (Андроид) ВМС апликацијом. Затим су наше колеге из компаније АСБИС говорили о продајном програму намењеном пословним корисницима. Последње предавање на 15. ЕРП сусретима одржао је Славко Вујновић. Он је говорио о пословној и вештачкој интелигенцији, са освртом на примену употребом Мајкрософт технологија. Када су се завршила предавања део учесника је уживао у Спа центру, неки су се дружили уз кафу, а једна група је пошла у организовану шетњу стазом „Четири клупе“ где је било прилике да се ужива у лепим пејзажима и природним лепотама Копаоника. На крају дана одржана је свечана вечера уз наградну игру и музички програм, а забава је трајала до касно у ноћ.

Последњег дана скупа, 27. маја, након доручка и одјаве из хотела организован је излет на локацију „Јанкове баре“. Након излета, учесници су се упутили кућама уз лепе утиске и са жељом да се поново окупимо, на неким новим ЕРП сусретима. Слободно нам се јавите и поделите утиске, отворени смо за све конструктивне предлоге.

Довиђења, до следећих ЕРП сусрета!