Održani su 15. ERP susreti

Završeni su još jedni ERP susreti, 15. do sada. Ove godine okupili smo se, od 25. do 27. maja, u hotelu „Kraljevi čardaci“ na Kopaoniku. Skupu je prisustvovalo oko 160 klijenata, zaposlenih, partnera i članova porodice. I ove godine trudili smo se da budemo dobri domaćini, a opšti utisak je da smo u tome uspeli i svi već jedva čekamo neko naredno okupljanje…

Skup je počeo 25. maja, nakon večere. Nakon svečanog otvaranja, Mirko Smolić i Miloš Bošnjak su ukratko izneli naša iskustva u vezi sa primenom eFaktura. Pošto je ovo i dalje jako aktuelna tema ispraćena je s velikom pažnjom svih prisutnih. Nakon kratke pauze, usledio je IIB kviz. Učesnici su pokazali veliko znanje, ali je na kraju ipak presudila veština „boćanja“, što je donelo prevagu u inače izjednačenom takmičenju.

Drugoga dana, 26. maja, započeli smo predavanjem našeg uglednog gosta dr Miodraga Zeca. U predavanju koje se zvalo „Do socijalizma i natrag“ on nam je ukratko opisao nedostatke prethodnog sistema, osvrnuo se na propuštene šanse, ali i istakao šta treba da učinimo da nam bude bolje. Zatim su Mirko Smolić i Nenad Nikolić održali predavanje o UPIS rešenju poslovne inteligencije UPIS.API, a zatim su usledile „UPIS crtice“ kao kratak osvrt na nekoliko postojećih i novih UPIS funkcionalnosti. Nakon pauze za kafu, usledilo je predavanje o rešenju za praćenje i upravljanje proizvodnjom u realnom vremenu UPIS.MES, a održali su ga Nebojša Ostojić i Miloš Bošnjak. Zatim smo odgledali snimak predavanja sa konferencije BIZIT 2016 našeg dragog kolege Srđana Đorđevića, koji je preminuo i prerano nas napustio pre nekoliko meseci. Srđan je tada govorio o odnosu konsultanata i korisnika, te je istakao dobre primere kako da se unapredi komunikacija među njima. Na kraju ovog bloka Miloš Bošnjak i Aleksandar Mageroski održali su predavanje o novoj aplikaciji za kadrovsku evidenciju koja olakšava unos zahteva za godišnje odmore i dnevnih karneta. Nakon ručka, Miloš Bošnjak i Miroslav Kaličanin upoznali su nas sa novom (Android) VMS aplikacijom. Zatim su naše kolege iz kompanije ASBIS govorili o prodajnom programu namenjenom poslovnim korisnicima. Poslednje predavanje na 15. ERP susretima održao je Slavko Vujnović. On je govorio o poslovnoj i veštačkoj inteligenciji, sa osvrtom na primenu upotrebom Majkrosoft tehnologija. Kada su se završila predavanja deo učesnika je uživao u Spa centru, neki su se družili uz kafu, a jedna grupa je pošla u organizovanu šetnju stazom „Četiri klupe“ gde je bilo prilike da se uživa u lepim pejzažima i prirodnim lepotama Kopaonika. Na kraju dana održana je svečana večera uz nagradnu igru i muzički program, a zabava je trajala do kasno u noć.

Poslednjeg dana skupa, 27. maja, nakon doručka i odjave iz hotela organizovan je izlet na lokaciju „Jankove bare“. Nakon izleta, učesnici su se uputili kućama uz lepe utiske i sa željom da se ponovo okupimo, na nekim novim ERP susretima. Slobodno nam se javite i podelite utiske, otvoreni smo za sve konstruktivne predloge.

Doviđenja, do sledećih ERP susretа!