БИЗИТ 2019

Завршен је БИЗИТ 2019, дводневни скуп који претендује да постане најпосећенија регионална ИТ конференција. Овај пут БИЗИТ је трајао 2 дана, окупио је преко 600 учесника, а програм је био значајно богатији него претходних година. Овоме је, сасвим сигурно, допринела и наша кућа пошто је Милош Бошњак одржао предавање о „УПИСмењавању“ и учествовао у панел дискусији, а Славко Вујновић је био домаћин радионице „Ексел кухињица“ на којој су демонстрирани савети и пречице за рад у овом софтверу.

Први дан конференције био је посвећен пословним решењима. Након отварања и уводних предавања Иван Кокеза је говорио о улози ИТ лидера. У овом блоку Милош Бошњак је одржао предавање са необичним насловом- „УПИСМЕНњавање“. Иако је улога пословног информационог система (ПИС) важна, њега ипак развијају, имплементирају, одржавају и користе људи (МЕН)! Да би све ишло као по лоју, сваки од учесника у ланцу мора да буде „ПИСМЕН“- да добро познаје пословне процесе из свог домена одговорности, као и да та знања уме да спроведе у дело. „УПИСМЕНњавање“ је ИИБ-ов поглед на овај процес, односно допринос нашег ЕРП решења УПИС побољшању организације предузећа. Касније је одржан и панел са називом „Рогови у врећи“ који је водио Миодраг Ранисављевић. Он је окупио представнике ИТ сектора као и људе из привреде, а тема панела били су изазови на које се наилази приликом имплементације информационих система. Уследило је још неколико предавања, а звезда је свакако био легендарни Бранко Ђаковић из маркетиншке куће Томато&Томато који је говорио о избору и мотивацији савршеног тима запослених. Први дан конференције је завршен са две занимљиве радионице које су водили Мирослав Варга и Иван Кокеза.

Други дан конференције био је посвећен хардверу, инфраструктури и пословању у облаку. Звезде дана су били Слободан Станковић (Vesimpex), Василије Коџопељић (Schneider Electrics), Милош Стојковић (Enel PS) и многи други који су нам дочарали у ком правцу „плови хардверска ИТ лађа“. На крају другог дана Славко Вујновић је одржао радионицу са истим називом као његов блог- „Excel kuhinjica“. Идеја је била да се покажу функционалности које одавно постоје у овом софтверу, а мало ко их познаје и користи. Ово је де фаkто био последњи догађај у дводневном БИЗИТ маратону, а препуна сала је била доказ је великог интересовања учесника.

Бројни спонзори допринели су атрактивности конференције, а највећа вредност је било повезивање људи и размена искустава. Организација је била на високом нивоу, испунила је сва очекивања, а надамо се да ће БИЗИТ 2020 бити још бољи!