13. ERP susreti

Održani su 13. ERP susreti! Ove godine smo se okupili na Kopaoniku u hotelu „Kraljevi čardaci. Odlična lokacija, sjajan smeštaj, zanimljivi sadržaji i, iznad svega, dobro društvo doprineli su još jednim ERP susretima za pamćenje (www.erpsusreti.rs).

Okupljanje je krenulo 24. maja uveče, a druženje smo započeli sa kvizom. Učesnici koji su prošli kvalifikacije imali su prilike da oprobaju svoja znanja i veštine, a najuspešniji su zaslužili vredne nagrade. Sledećeg jutra počela su predavanja. Najpre je dr Petar Kočović govorio o Bitkoinu i primeni blokčein tehnologija, a zatim je Milovan Matijević dao kratak pregled domaćeg IT tržišta. Posle pauze, Miloš Bošnjak je predstavio novosti iz UPIS-a i njegovih nadgradnji, a Vladimir Marković je govorio o BI rešenjima. Usledio je ručak, a potom još nekoliko predavanja. Goran Milanov je u svom izlaganju ukazao na važnost pravilnog upravljanja matičnim podacima, Đorđe Cvetković je govorio o distribuciji digitalnih računa, a kompanija Meinstrim je govorila o tome koji sve načini poslovanja u oblaku postoje. Posle predavanja usledila je organizovana šetnja gde smo imali prilike da uživamo u prirodnim lepotama Kopaonika, a zatim svečana večera i nagradna igra sa muzičkim programom koji je trajao do kasno u noć. Poslednji dan, 26. maj, iskoristili smo za izlet žičarom do Pančićevog vrha. Poslužilo nas je lepo vreme pa smo uživali u divnom pogledu i napravili nekoliko neponovljivih fotografija.

Završeno je još jedno okupljanje naših zaposlenih, partnera, klijenata i prijatelja. Trudili smo se da budemo dobri domaćini, a nadamo se da će sledeći, 14. ERP susreti, biti još bolji i da ćemo, u godinama koje slede, nastaviti da negujemo kolektivni duh i prijateljstvo okupljeni oko prvog srpskog ERP-a: UPIS-a. Živeli!