UPIS.API

Zašto poslovna inteligencija (BI- Business Inteligence)? UPIS ERP rešenja sadrže preko 3000 izveštaja koji služe kao pomoć zaposlenima prilikom donošenja odluka u vezi poslovanja. Ipak, ti izveštaji često nisu zgodni za rukovodioce, jer rukovodioci ne žele da se udubljuju u detalje poslovanja već im trebaju sažeti, lepi i tačni izveštaji koji mogu da im pomognu da za kratko vreme donesu najbolje poslovne odluke.

Alati poslovne inteligencije – API, obuhvataju aplikacije i tehnologije za sakupljanje, čuvanje, analiziranje, deljenje, pristup i prikaz podataka u vidu izveštaja koji služe kao podrška za donošenje optimalnih poslovnih odluka. Drugim rečima, oni podatke, putem analiza, pretvaraju u informacije koje nam omogućavaju iznalaženje pravog načina delovanja.

Skladište podataka (Data Warehouse) je poseban oblik organizacije podataka, gde su oni denormalizovani i prilagođeni brzom pretraživanju. UPIS.API ne uslovljava preduzeće kupovinom nekog konkretnog alata poslovne inteligencije, već nudi otvorenu platformu skladišta podataka sa osnovnim setom izveštaja realizovanim uz pomoć Microsoft „samouslužnih“ BI alata (Power Pivot, Power BI). Samim tim, nema potrebe za dodatnim investicijama.

UPIS skladište podataka omogućava višegodišnji, konsolidujući pogled na podatke. Iako nisu korišćeni skupi BI alati obezbeđena je znatno veća brzina izveštavanja u odnosu na transakcione sisteme. Isti izveštaji su kroz Power BI servis dostupni odmah i na veb i mobilnim platformama (Windows, Android, iOS).