11. ERP susreti

Završili su se 11. ERP susreti. Ove godine smo se okupili od 27. do 28. maja na Divčibarama. Sunčano vreme, prelepa priroda, zanimljiva predavanja i tradicionalno dobro druženje doprineli su, prema oceni učesnika, još jednom uspešnom skupu.

Prvi dan skupa, nakon registracije i otvaranja, započeo je predavanjem o poslovnoj kulturi i komunikaciji. Branka Margan nas je upoznala sa razlikom između lične i poslovne kulture, pravilima ponašanja na sastanku, prilikom razgovora telefonom, kod pisanja poslovnog pisma… U nastavku je bilo reč o komunikaciji a posebno je, kroz praktične primere, istaknuta važnost pravilne upotrebe srpskog jezika. Usledilo je predavanje Miloša Bošnjaka i Zorana Lazarevića o značaju softvera za upravljanje poslovnim procesima (BPM). Pokazali smo kako, uz primenu rešenja LoboTalk, različita softverska rešenja mogu uspešno da sarađuju. Posle ručka Nenad Nikolić i Dušan Radosavljević predstavili su PowerBI. Bilo je reč o povezivanju ovog najnovijeg “samouslužnog” alata poslovne inteligencije sa UPIS.API BI rešenjem. Učesnici su mogli da se uvere da na lak način mogu da dođu do kvalitetnih izveštaja.

Nakon predavanja organizovano je takmičenje u orijentiringu. Učesnici su se najpre upoznali sa propozicijama i zadacima. Zatim je započelo takmičenje u kome su timovi najpre krenuli malo bržim hodom da bi završili trčanjem. Na kontrolnim tačkama rešavali su “mozgalice”, gađali lukom i strelom, pucali iz vazdušne puške (Airsoft Gun). Opšti utisak je da je takmičenje bilo jako zabavno, da staza nije bila preterano teška i da ovo moramo još jedanput da ponovimo! Najbolja je bila ekipa “Tridesetih” naših partnera iz kompanije KeyIT, drugo mesto je zauzela IIB ekipa “Jelica”, a na trećem mestu je bio tim originalnog naziva- “Šerpasi” (momci iz kompanije Metalac). Najbolji timovi osvojili su simbolične nagrade koje će ih, nadamo se, inspirisati da više borave u prirodi. Dan se završio svečanom večerom i nagradnom igrom, a zabava je trajala do kasno u noć.

Drugi dan skupa započeo je predavanjem Srđana Đorđevića zanimljivog naslova: “Dobro jutro, na srpskom”. Srđan nas je, u maniru Zorana Kesića, sve do suza nasmejao. Ukazao nam na važnost jasne i precizne komunikacije kako bi se problemi rešavali brzo i efikasno, na zadovoljstvo obe “umešane” strane. Zatim je usledilo predavanje Vesne Kuzeljević o planiranju nabavke za potrebe proizvodnje, kao i predavanje Jelene Jakovac-Čolić o analitici troškova u prometu robe. Skup se završio predavanjem Dejana Pervulova o SQL Server 2016 i radu sa istorijskim podacima.

Nadamo se da smo i ovaj put ispunili vaša očekivanja. Verujemo da uvek ima prostora da se bude još bolji. Dogodine u ovo vreme srešćemo se ponovo negde u prirodi, daleko od grada. Vidimo se na 12. ERP susretima!

crnivrh