Најава учешћа на конференцији БизИТ 2018

ИИБ ће поново бити спонзор конференције БизИТ 2018, чија је тема ове године „Индустрија 4.0“. У ком правцу иду нове технологије и како се могу на најбољи начин искористити у пословању? Наш допринос ће овај пут бити предавање са (традиционално) необичним насловом „БизМис и храна данашњих дана“ у коме ће Милош Бошњак говорити о следљивости примењеној у пољопривреди.

Производња хране је посао будућности! На планети нас је све више и више, потражња за храном расте, а климатске промене све више отежавају посао пољопривредницима. Сходно томе, у понуди ће бити све више генетски модификоване, хемијски третиране и на друге начине нездраве (јефтине) хране. Да би могао да пласира здраву храну произвођач ће морати да то докаже. Треба да поседује одговарајуће сертификате и могућност да прати следљивост и квалитет производње „од њиве до трпезе“, а за то му треба одговарајући софтвер.

О примени УПИС-а у пољопривреди детаљно смо писали у октобарском издању часописа „PC Press“, а предавање ће обиловати „пикантним“ детаљима из праксе. Прави разлог да вас мотивишемо да се и ове године дружимо на БизИТ-у и размењујемо искуства. „Уметник је присутан“, па ће бити и чоколадице на нашем штанду.